Bewerkingen

 • Afak beschikt over een state of the art lasersnijder waarmee RVS kan worden gesneden tot en met 15mm. Dankzij deze lasersnijder kan Afak met grote precisie en snelheid plaatstaal snijden.

  Lasersnijden

  Wij snijden ons plaatmateriaal met de moderne lasersnijder.

 • Afak beschikt over verschillende verspanende technieken. Hieronder vallen 2 draaibanken, welke bediend worden door vakkundig personeel met meer dan 20 jaar ervaring. Met deze draaibanken kunnen wij de gewenste passingen bereiken op onze assen, bussen, spindels en diverse andere toepassingen.

  Draaien

  Afak beschikt ook over 2 draaibanken.

 • Naast onze draaibanken beschikken wij over één freesbank. Hiermee kunnen wij binnenhuis aanpassingen maken aan bestaande koopdelen of onderdelen uit de lasersnijder nabewerken.

  Frezen

  Naast draaienbanken beschikt Afak ook over een freesbank.

 • Afak beschikt over 2 grote kantbanken waarmee het twee dimensionele plaatstaal uit de lasersnijder wordt omgezet in drie dimensionale constructies. Afaks ontwerptechniek baseert zich op de samenwerking tussen deze 2 machines, omdat deze productiemethode een goede balans vormt tussen sterkte, kwaliteit en productiesnelheid. In 2019 zal één van de kantbanken vervangen worden.

  Kanten

  Voor optimale sterkte en versnelde productie.

 • Alle apparatuur van Afak wordt uitvoerig ontzuurt in onze eigen beits en passiveer ruimte. Dit garandeert een lange levensduur en een goede bescherming tegen de elementen.

  Beitsen & Passiveren

  Wij beschikken over ons eigen beits- en passiveerbad.

 • Afak kan verschillende bewerkingen verrichten om tot ronde vormen te komen.

  Walsen

  Afak beschikt over verschillende walswerktuigen.

 • Afak beschikt over een gloednieuwe afbraammachine, welke gebruikt wordt om al ons plaatstaal af te werken. Afbramen is een belangrijke stap, vooral in de voedingsindustrie. Bramen kunnen uw product beschadigen, of zelfs terecht komen in het eindproduct. Ook is er het hygienische belang, hoe meer scherpe randen, hoe meer plekken er zijn voor bacterien om zich te nestellen.

  Afbramen

  Een belangrijke stap, die vaak vergeten wordt.

 • Afak beschikt over een vast team van 35 constructeurs. Deze constructeurs zijn gespecialiseerd in het hoogwaardig lassen van RVS. Zowel voor industriele toepassingen als zichtwerk, bent u bij ons aan het goede adres.

  Lassen

  Afak beschikt over TIG, MIG/MAG en elektrode lasapparaten

 • Voor klein materieel of aanpassingen aan plaatwerk heeft Afak een knipbank.

  Knippen

  Voor plaatstaal in kleine oplages.

 • Afak kan ook iets voor u betekenen in kleine mechanische bewerkingen. Zo kunnen wij koker, buis en stafmateriaal op maat zagen. Ook kunnen wij boren en tappen om verschillende constructies te verbinden.

  Boren & Zagen

  Afak kan ook kleine bewerkingen als boren en zagen voor u verzorgen.

 • Afak verzorgt al haar binnenshuis in samenwerking met Siemens. Zo garanderen wij service op maat, ook in geval van calamiteiten.

  Elektro

  Afak heeft een team vakkundige elektriciens in huis.

 • Om te zorgen dat onze machines een lange levensduur hebben moet alles grondig gereinigd en behandeld worden. Hiervoor moet het staal eerst gestraald worden, om enige manier van verontreiniging te verwijderen. Vervolgens wordt dit blanke staal ontzuurd en gepassiveerd in onze eigen ontzuurcabine.

  Stralen

  Wij beschikken over een grote glasparel straalcabine voor al uw RVS