Trawler

De Navigator is een trawler die begin jaren 90 is gebouwd als Surimi trawler. Na jaren voor de werf in Kroatië gelegen zag onze IJslandse klant mogelijkheden om het schip te converteren naar een trawler voor pelagische vis.

Samen met de klant diverse bezoeken en ontwerpen gemaakt voor de visfabriek onderdeks, daar is een fabriek uitgekomen voor 200 ton/24 uur. De fabriek bestaat grofweg uit diverse vis-vacuümpompen die de vis op diverse plaatsen brengen, sorteren, batch-weging (per froster), invriezen, verpakken, palletiseren en met palletliften naar de vriesruimen of lossen naar boven op het dek. Hierbij was in de beginfase veel engineering nodig en samen met de klant gezocht naar de mogelijkheden die in het schip gerealiseerd konden worden.

Na fabricage in Katwijk is alles met diverse transporten naar de werf in Kroatië gebracht waar een team van Afak monteurs de gehele installatie heeft opgebouwd en begeleid tot en met de visserij in Mauritanië. Het schip vist inmiddels als geruime tijd naar tevredenheid. Afak had bij dit project alles in eigen beheer, vanaf de Engineering tot aan de inbedrijfstelling over een periode van ongeveer 1,5 jaar.

Klanten & Relaties