Emeraude

De 'Emeraude' behoort tot de nieuwe generatie witvis trawlers, dit schip is in Noorwegen gebouwd en vist inmiddels in de noordelijke wateren op rondvis zoals kabeljauw en roodbaars. P&P en het IJslandse Samherji zijn beiden mede eigenaar en via P&P zijn we dan ook gevraagd om een aandeel te leveren in de visverwerking aan boord.

Afak is hier verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het “natte ”gedeelte van de vis fabriek. De vis word na het binnenhalen opgeslagen in gekoelde RSW tanks onderdeks, naarmate de vraag worden de tanks verwerkt, dat houd in, ontkoppen, sorteren bufferen en fileren, waarna de filets netjes in trays worden gelegd om te worden ingevroren. Het fileren, portioneren en verpakken is door IJslandse en Noorse toeleveranciers verzorgt waar Afak gedurende het project intensief mee heeft samen gewerkt.

Alle leveranciers ontwerpen in principe hun eigen stukje, het is dus van belang dat al deze informatie wordt samengevat zodat de rederij op basis hiervan de juiste beslissingen kan nemen. Afak verzorgt in het ontwerp een bindende en adviserende rol zodat de rederij dit weer kan afstemmen met hun partners. We zijn dus van het begin tot het eind bezig met informatie voorziening richting rederij en werf. Mede door de digitale techniek en (de nieuwste) CAD- software is dit mogelijk. Onze ontwerpers zijn dan ook bekend met de mogelijkheden en onmogelijkheden die zich aan boord van een vissersschip voordoen.

Nadat het schip gereed was gekomen en klaar was voor de eerste zeereis, heeft één van onze medewerkers de reis begeleid en daar waar nodig de de zaak bijgesteld dan wel instructies geven aan de crew (Frans) om met de fabriek te leren werken. Dus ook op dit gebied is Afak in staat om van ontwerp tot de uiteindelijke inbedrijfstelling een bijdrage te leveren.

Klanten & Relaties