Vardin

Vardin is een visfabriek op de Faeröer eilanden, hier wordt de gevangen pelagische vis niet aan boord verwerkt maar aan land. Dit type visverwerking zien we veel in de Scandinavische landen. In dit project zijn we een toeleverancier van het IJslandse Skaginn3X die de regie over dit project heeft en verantwoordelijk is voor de hele fabriek. De vis wordt hier gewogen en geseald in trays gevroren om daarna te worden verpakt.

Hier komt Afak in beeld, bij dit soort fabrieken is Afak elke keer verantwoordelijk voor de verpakking. Elke fabriek kent vaak net weer een ander soort verpakking- of blokafmeting, Afak speelt hier flexibel op in door steeds het ontwerp aan te passen dan wel opnieuw te ontwerpen aan de wens van de klant. Deze machines zijn robuust en duurzaam en gemakkelijk te bedienen en te onderhouden en daarom zo gewild.

De bediening is zodanig dat operators van verschillende nationaliteiten toch goed met de machines om kunnen gaan. Zo niet, dan kunnen we in de laatste plaats via internet contact maken met onze machines om een programmawijziging te doen, we kunnen dus on demand de software wijzigen mocht dat gevraagd worden. Onze programmeurs hebben deze data altijd voorhanden mocht er iets gebeuren, ook buiten de kantoortijden. Dit is een voor de klanten natuurlijk een enorme geruststelling.

Afak werkt al vele jaren met Skaginn samen, tot beider tevredenheid en die van de klant natuurlijk!

Klanten & Relaties